כולם מדברים עד כמה חשוב להרים את התינוק לגרפס בסוף כל ארוחה, ולכן הבאנו לכם את כל המידע החשוב ביותר כמו איך להרים את התינוק, מה החשיבות את הגרפס ומהי הדרך המומלצת לחלץ את הגרפס המדובר? תישארו איתנו, כי יהיה מעניין!
אם אתם הורים טריים, סביר להניח שהתרגלתם לפרוס חיתול טטרא על הכתף ולהרים את התינוק לגרפס לאחר כל ארוחה. אתם ממתינים וממתינים לגרפס המיוחל ותוהים מתי הוא יגיע, ואולי גם מתי הסיוט של להרים לגרפס נגמר. אז כן, לפעמים הוא מגיע במהירות ולפעמים לאחר כמה טקסים ועיסויים.
אז מה זה הגרפס הזה ולמה חייבים להמתין לו?
אם גם אתם תהיתם מה זה הגרפס הזה, אנחנו כאן כדי להסביר. בזמן האכלה, התינוק בולע אוויר, אגב כמו כל אדם, אך תכולת הקיבה של התינוק קטנה מאוד ביחס לבוגר, ולכן האוויר עלול לתפוס מקום על חשבון האוכל. זו הסיבה שחשוב לשחרר את האוויר גם באמצע הארוחה וגם בסוף, על מנת שיתפנה מקום. בהנקה התינוק מכניס פחות אוויר, אך בשתייה מהבקבוק התינוק עושה הפסקות ולכן יש נטייה לבלוע יותר אוויר, ולכן מומלץ בהפסקות אלה להרים אותו כדי לסייע לו לשחרר את האוויר וכמובן להוציא את הגרפס המיוחל. כמובן שאם התינוק נראה נינוח באמצע הארוחה או לאחר שהרמתם אותו, אפשר להניח לו.
האם צריך להרים כל תינוק לגרפס?
כפי שאמרנו, תינוקות יונקים כמעט ואינם מכניסים אוויר בעת היניקה, ולכן בימים הראשונים יונקים כמעט לא זקוקים לגרפס. אולם, גם אצל תינוקות שמקבלים בקבוק, לא תמיד הגרפס הכרחי אם לא תאכילו אותם יותר ממה שהם צריכים. הרי האוויר של הגרפס נשאר בקיבה הקטנה, אך אם הם אכלו מספיק וללא הפסקות, סביר להניח שלא יכנס אוויר. עם זאת, יש תינוקות רגישים מאוד שחייבים לעשות גרפס לאחר כל ארוחה ויש כאלה שמסתדרים לבד. כמובן שאם אתם מרגישים שמשהו מציק לתינוק באמצע הארוחה, כנראה שזה אוויר ויש להרים אותו לגרפס.
איך נוכל למנוע כניסת אוויר בעת האכלה?
על מנת לצמצם את כניסת האוויר לקיבה של התינוק בזמן האכלה, מומלץ לוודא שפטמת הבקבוק תמיד מלאה בתמ”ל/חלב אם. דבר נוסף, השתדלו להטות את הבקבוק, כך שהפייה תהיה תמיד מלאה בחלב ולא יכנס אוויר. כמו כן, שימו לב מתי הבקבוק מסתיים והוציאו בזמן לפי שיכנס אוויר לקיבה של התינוק. בכל מקרה, השתדלו להיות ערניים ובמידה והתינוק לא רגוע בזמן הארוחה, הרימו אותו לגרפס.
ולסיום, טיפים מעולים לחילוץ הגרפס
- על ידי התנוחה הקלאסית – להניח את התינוק על הכתף.
- תנוחה הפוכה – להחזיק את התינוק הפוך כשאמת היד נתמכת בבטן שלו.
- אפשר להחליף בין התנוחות לפי הנוחות שלכם ותגובת התינוק.
- אפשר לעסות קלות את בטן התינוק על מנת לשחרר את האוויר.